Tverrfaglig samarbeid til det beste for barnet - Conexus

Hvert eneste barn har rett til å bli sett
Ingen barn skal falle utenfor systemet. Foreldre, lærere, skoleleder, helsesykepleiere og sosialarbeidere har alle et delt ansvar for at ethvert barn får tidlig, balansert og riktig oppfølging.
Barn og unge som trenger spesiell oppmerksomhet er avhengig av en fungerende informasjonsflyt mellom tjenesteytere fra ulike etater i kommunen.
Se hvordan Gjesdal kommune bruker Conexus Stafettloggen for skole
Conexus Stafettloggen for barnehage
Utfordringer som Conexus løser for tverrfaglig samarbeid
-
Riktig innsats tidlig (RIT)
Conexus RIT (Riktig Innsats Tidlig) er systemet som knytter verktøyene våre sammen. Dette har vi gjort for å gi brukerne våre anledning til å jobbe på tvers av sektorer, fag og roller i et 0-24 års perspektiv.
RIT består av Conexus Engage, Conexus Insight og Conexus Stafettloggen. Disse programmene «snakker sammen». Conexus Engage kartlegger og identifiserer elever som har behov for ulik grad av tilpasset opplæring. Conexus Stafettloggen brukes til oppfølging av tiltak, og i Conexus Insight samles data fra alle relevante kilder på ett sted, slik at man kan hente ut og dele informasjon mellom for eksempel skole–hjem eller skole–kommune.
-
Bedre tverrfaglig innsats (BTI)
Fange opp barn og unge med utfordringer tidlig
Både tidlig innsats, medvirkning, samordning av tjenester og ansattes kompetanse er viktig for å lykkes med BTI. Foresatte og hjem, lærer, helsepersonell og alle andre aktører kan samarbeide om BTI i Conexus Stafettloggen. Der kan forhold i hjemmet, skoleprestasjoner, fysisk og psykisk helse og andre parametere ses i sammenheng, tiltak/ansvar fordeles, og barnet følges opp systematisk.Tverrfaglig samarbeidConexus Stafettloggen