Tilgangsstyring: Endrede tilganger ved nytt skoleår
Hvorfor har tilganger endret seg ved nytt skoleår?
Tilganger som ble satt automatisk fra fjoråret, er strammet inn ved oppstart av nytt skoleår av personvernhensyn og dataminimeringsprinsippet. Det betyr at en person som hadde tilgang til alle elever før sommeren, kan ha mistet disse tilgangene ved skolestart.
Hvordan setter man tilganger på nytt?
Tilganger kan settes opp igjen av skoleadministrator på den enkelte skole.
- Gå til Conexus Admin.
- Hvis du er i Engage, trykker du på de ni prikkene øverst i venstre hjørne.
- Gå inn på ansattlisten.
- Trykk på navnet til den ansatte det gjelder.
- Huk av for de trinnene/klassene vedkommende skal ha tilgang til.
- Lagre endringene.
Hva skjer etter at du har endret egne tilganger?
Når du gjør endringer på deg selv, blir du logget ut av Conexus Admin. Deretter logger du inn i Engage på nytt, og får tilgang til de klassene du har valgt.