bettfoto

|

AI, skolens fremtid og EdTech-fest. Dette var årets BETT!

BETT er et sted å være for å la seg inspirere av dagens utdanningsteknologi. Her er det lett å få ideer og inspirasjon til teknologi som er rettet mot utdanning både i skole, barnehage og høyere utdanning. BETT er verdens største teknologimesse innen utdanning hvor det kommer folk fra hele verden med et formål om å gjøre utdanning enda bedre og innovativt.

I år sto vi på The Norwegian Classroom sammen med flere norske EdTech leverandører samlet av IKT- Norge, som blant annet Gyldendal, Girl Tech Fest og LearnLab. Felles for oss alle har vært ønsket om å forbedre undervisningen med digitale verktøy og læringsressurser av høy kvalitet til skoler i Norge og internasjonalt. Ifølge daglig leder i Conexus, Jacob Nordan, har det vært svært nyttig å utveksle erfaringer med de andre i nettverket – Vi har muligheten til å lære av hverandres oppturer og utfordringer for å bidra til at hver enkelt elev oppfyller sitt fulle potensial.

bett trio

Mange norske skolefolk finner veien til BETT. NPED hadde med seg i underkant av 200 personer, Skolemagasinet arrangerte sitt sedvanlige miniseminar på Phoenix hotel og Atea hadde med seg en delegasjon. Med så mange norske skolefolk til stede fungerer Norwegian Classroom som en viktig møteplass og bidrar til spennende diskusjoner.

Hva så vi?

Å være på BETT er en blanding av alt og ingenting. Selve arrangementet er så omfattende at det ikke er mulig å få med seg alt. Et stalltips fra oss er å ha en tydelig plan for hva du vil se FØR du kommer til BETT. Vi var særlig nysgjerrig på hva vår gode samarbeidspartner Microsoft bygger inn i Teams for Education og Azure.

Hva hørte vi?

Årets store tema var selvfølgelig (!) AI generelt og ChatGPT spesielt. Det var nesten ikke mulig å ha en samtale hvor dette ikke ble et tema. Oppi all euforien er det mange ubesvarte spørsmål og usikkerhet rundt hvordan dette i praksis bør benyttes. Men at AI blir en del av femtidens læring tror vi ikke det er mange som er uenige i.

Hva gjorde vi?

Årest BETT ble sparket i gang med en høytidelig mottakelse i den norske ambassadørens residens. Deretter startet tre intense dager med Norwegian Classroom. Onsdag deltok vi både på Skolemagasinets minikonferanse om personvern i skolen og var med på It’s Learnings mottagelse på Sunborn Yacht Hotel. Torsdag var det duket for den store EdTech-festen på Sway i regi av NPED og IKT Norge.

"Utvikling i norsk skole" – Nyhetbrevet for skoleledere

Det beste med vår BETT opplevelse var alle menneskene vi snakket med. Lærere, skoleledere og IKT-ansvarlige har delt nysgjerrighet, tanker og ideer rundt skole og utdanningsteknologi. Vi tar med oss alt dette hjem som inspirasjon for videre utvikling. Å kunne jobbe med skole og framtiden for våre barn er et stort privilegium, synes vi i Conexus.