|

Lærer å lese med lyder og farger

Mange barn har knekt lesekoden gjennom Lydfargemetoden. Nå er metoden tilgjengelig i Conexus Engage.  

Lydfarge tar utgangspunkt i en syntetisk lesemetode. Den bygger på lydsystemet i språket, men har i tillegg fokus på ordoppbygging. Det er en praktisk metode som er konkret og appellerer til flere sanser. Elever som har brukt metoden leser betydelig fortere, skriver mindre feil og er mer språkbevisste.

Les artikkelen i VG om Johannes (11) som knakk lesekoden

Lydfargemetoden er utviklet av pedagogen Maaike Visser som er født i Nederland, men bosatt på Gol i Hallingdal. Maaike har selv kjent på hvor krevende det kan være å ha et barn med dysleksi og bestemte seg for å ta saken i egne hender når sønnen ikke fikk den hjelpen han trengte.

Det ble utgangspunktet for Lydfargemetoden. Sønnen lærte å lese og siden den gang har flere hundre barn med lese-og skrivevansker fått hjelp.

Metoden er nå tilgjengelig i Conexus Engage hvor det både blir mulig å melde seg på kurs, kjøpe materiell. Det blir også mulig å følge elevens progresjon gjennom en enkel kartlegging.

Kom i gang med Lydfarge

Synes du dette virker spennende? Da anbefaler vi at du melder deg på et kurs hvor du får praktisk innføring i hvordan metoden kan taes i bruk. Det enkleste er å melde seg på et nettkurs som du kan ta når det passer deg best.

Gründeren av Lydfargemetoden holder også en rekke fysiske kurs rundt om i landet og kan tilby felleskurs dersom en kommune ønsker å gå sammen om å ta i bruk metoden.

Ta kontakt her for et tilbud på kurs.